Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

EK zaalvoetbal start zonder publiek in Ziggo Dome: "Een enorm gemis"

15 januari 2022, 15.49 uur · Aangepast 15 januari 2022, 16.38 uur · Door Thomas Brood

Woensdag start het EK zaalvoetbal in Nederland. In de Amsterdamse Ziggo Dome zal Oranje het door de coronamaatregelen moeten stellen zonder publiek. "Een enorm gemis", aldus bondscoach Max Tjaden.

Reacties van Molkarai, Velseboer en Tjaden over een lege Ziggo Dome - NH Nieuws

"Wij zijn sinds september 2019 bezig met dit toernooi. Als je hoort dat er in de Ziggo Dome 10.500 toeschouwers kunnen en wij dat in de poule-wedstrijden zouden aantikken. Die steun kunnen wij goed gebruiken, maar die is er nu dus niet", baalt Tjaden. Ook in de Groningse MartiniPlaza worden poule-wedstrijden gespeeld. Eventueel is er na 25 januari, wanneer het kabinet opnieuw kijkt naar eventuele versoepelingen, alsnog publiek aanwezig bij het EK. 

Quote

"Sinds het bekend is dat het hier wordt gehouden, dacht je aan een volle Ziggo Dome en alles in oranje"

Oranje-international mats velsboer

"Sinds het bekend is dat het hier wordt gehouden, dacht je aan een volle Ziggo Dome en alles in oranje. Nu is dat een illusie, maar het is nu eenmaal zo", reageert speler Mats Velseboer. "Wij hebben hier anderhalf jaar naartoe gewerkt.  Dan is het heel erg zuur dat er geen publiek bij kan zijn. Het is een extra steun die je nodig hebt. Heel erg balen", aldus speler Amir Molkarai. 

Woensdag om 20.30 uur speelt Nederland tegen Oekraïne. Maandag is er in NH Sport een reportage te zien over de Noord-Hollandse zaalvoetballers Amir Molkarai en Mats Velseboer.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de uitzending op NH Radio
  • De talkshow 'De Aftrap' is iedere vrijdag te zien om 18.15 uur, 20.15 uur en 22.15

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]