Ga naar Content

Gerelateerde videos

NH Airtime: In de cockpit mee naar Innsbruck

De Oostenrijkse luchthaven van Innsbruck heeft een van de meest uitdagende aanvliegroutes van Europa. Piloten krijgen eerst een speciale training om de nadering tussen de Alpen onder de knie te krijgen. In de eerste uitzending van NH Airtime van 2022 vliegen we mee in de cockpit van ASL FLy Executive's Embraer 135 naar deze lastige luchthaven.

ASL is een Belgisch-Nederlandse luchtvaartmaatschappij met een uitgebreide vloot van luxe privévliegtuigen. De toestellen zijn met regelmaat te zien op Schiphol-Oost. Veruit het grootste deel van de vloot wordt exclusief verhuurd voor privévluchten. ASL heeft ook een aantal Embraers waarmee lijnvluchten worden uitgevoerd, zoals naar Innsbruck en Ibiza.

Sinds de coronacrisis is de vraag naar dit soort luxe lijnvluchten gegroeid. Passagiers die de duurdere tickets kunnen betalen, omzeilen zo drukke luchthaventerminals met strenge coronamaatregelen. Instappen doen ze dan vanuit kleinere terminals zoals op Schiphol-Oost of Antwerpen. Aan boord zijn ook veel minder stoelen. Een Embraer 135 van ASL biedt plaats aan 30 passagiers.

KLM

KLM heeft ook Embraers in de Cityhopper-vloot, maar vliegt met de grotere varianten: de Embraer 175 (88 zitplaatsen), Embraer 190 (100 zitplaatsen) en sinds vorig jaar ook met een heel nieuwe Embraer, de 195-E2 met 132 zitplaatsen.

Lees ook

Op het Youtube-kanaal van NH Airtime vind je alle voorgaande uitzendingen en langere uploads van nieuwe vliegtuigen, airlines en lounges op Schiphol. NH Airtime wordt voortaan iedere eerste en derde woensdag van de maand op het televisiekanaal van NH uitgezonden, om 17.20 uur (met herhalingen tot en met de volgende avond).