Ga naar Content

Gerelateerde videos

NH Airtime: De nieuwe Embraer 195-E2 van KLM

SCHIPHOL - KLM Cityhopper heeft een nieuw toestel toegevoegd aan de vloot: de Embraer 195-E2. De maatschappij had al de kleinere Embraers 175 én 190, maar met de 195-E2 zegt KLM het meest zuinige vliegtuig uit zijn klasse te hebben aangeschaft.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

De eerste E2 landde vorige week donderdag op Schiphol en kreeg een bescheiden onthaal op het oostelijke deel van de luchthaven. Schiphol-Oost is het domein van privéjets en hangaars, waaronder die van KLM Cityhopper. Daar worden alle Embraer 195-E2's, die vanuit de fabriek in Brazilië naar Schiphol worden gevlogen, gereedgemaakt voor de Europese dienstregeling.

Plaats voor 132 passagiers

Aan boord van het vliegtuig is plaats voor 132 passagiers, maar volgens mediapartner Luchtvaartnieuws neemt KLM de komende tijd maximaal 110 reizigers mee. Pilotenbond VNV en KLM zijn het nog niet eens met nieuwe arbeidsvoorwaarden die bij een groter vliegtuig zouden horen.

KLM Cityhopper heeft inmiddels haar tweede 195-E2 afgelopen zondag mogen ontvangen. Dat toestel werd gisteren al ingezet op vluchten naar Warschau en Berlijn. 

Lees ook

Op het Youtube-kanaal van NH Airtime vind je alle voorgaande uitzendingen en langere uploads van nieuwe vliegtuigen, airlines en lounges op Schiphol. NH Airtime wordt ook iedere eerste en derde dinsdag van de maand op het televisiekanaal van NH uitgezonden, om 17.50 uur (met herhalingen tot en met de volgende avond).