Ga naar Content

Asielzoekers op hotelboot langer in quarantaine: weer aantal positieve tests

De vluchtelingen op de 'asielboot' in de haven van Huizen mogen ook de komende tijd de boot nog niet af: ze blijven in quarantaine. Maandag zijn alle bewoners opnieuw getest en wederom zijn er meerdere besmettingen vastgesteld. "Voor de zekerheid blijft de hele boot tot nader order in quarantaine", vertelt een woordvoerder van het COA aan NH Nieuws.

Foto: NH Nieuws / Mark Arents

Afgelopen vrijdag werd bekend dat twee bewoners op de hotelboot van het Centraal Orgaan voor Asielzoekers (COA) positief waren getest op het coronavirus. De hele boot inclusief staf moest toen in quarantaine tot een volgend testmoment, gisteren.

De testronde levert weer slecht nieuws op voor de asielzoekers. "Wederom is een aantal mensen positief getest, om precies te zijn vijftien.", aldus een woordvoerder. "Die vijftien bewoners moeten nu in isolatie op hun kamer, de rest van de boot blijft in quarantaine in de andere ruimtes op de boot."

Besmettingen stoppen

De hele boot moet in quarantaine blijven, omdat de GGD de opvanglocatie beschouwt als één huishouden. In overleg met de GGD gaat het COA nu kijken naar vervolgstappen om de besmettingen aan boord te stoppen.

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]