Ga naar Content

Ook Haarlemse cultuur op de barricade: squatten in Frans Hals, Theater De Liefde wordt kapper

Je haar laten knippen in het theater, fitnessen in een museum en een buurtcentrum als beautysalon. Morgen voeren ook in Haarlem culturele instellingen actie tegen het coronabeleid. Ze vragen aandacht omdat ze het niet eens zijn dat zij hun deuren nog niet mogen openen.

Theater de Liefde organiseert een mini-optreden - Foto: NH Media

Dat er morgen een krachttraining wordt gegeven in het Frans Hals Museum, is niet verwonderlijk. Volgens een woordvoerder van het museum zijn sport en cultuur allebei belangrijk voor mensen. "Daar komt bij dat commerciële doorstroomlocaties wel gewoon open zijn, dus waarom wij niet als culturele doorstroomlocatie?", aldus het museum.

Door het hele land zijn er morgen sportactiviteiten in musea.

Samen is niet alleen

Theater de Liefde, dat afgelopen weekend al actie voerde, zal morgen worden omgetoverd tot kapperszaak. Tijdens het ludieke protest kun je genieten van optredens van onder anderen Brigitte Kaandorp, Niki Jacobs en Lucretia van der Vloot.

"Deze acties gaan sowieso de aandacht trekken, dit wordt een eyeopener"

Frans Hals Museum

Demonstratief is in Verhalenhuis Haarlem de film 'I am Greta' om 20.30 uur te zien. In Pletterij kan je in de namiddag met een gratis kopje thee of koffie luisteren naar het Goede Gesprek dat Jan Hoekema heeft met Mart van de Wiel. Buurtcentrum Badhuis wordt voor een middag een beautysalon waar je je nagels kunt laten doen en je haar kan laten knippen.

Kortom: volop actie in Haarlem.  Volgens het Frans Halsmuseum is het belangrijk om als culturele sector samen te protesteren. "Met meerdere organisaties door heel het land kan je meer bereiken. Deze acties gaan sowieso de aandacht trekken. Dit wordt een eyeopener", aldus het museum.

Coronaregels 

Tijdens alle acties gelden de normale voorzorgsmaatregelen. Dit om te bewijzen dat de veiligheidsprotocollen van de instellingen net zo goed werken als in andere sectoren. Dat betekent: reserveren, toegang met coronapas, gebruik van mondkapjes en anderhalve meter afstand houden.

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]