Ga naar Content

AZ's directeur Huiberts wil niet spreken van een overbruggingsjaar: "Heb moeite met dat woord"

De winterstop zit er zo goed als op voor AZ. De Alkmaarders hervatten morgen de competitie tegen Fortuna Sittard. Inmiddels staat AZ op een keurige vijfde plaats, maar dat was een paar maanden geleden wel anders. Toen bungelden de AZ'ers ergens halverwege het rechterrijtje.

Huiberts over de eerste seizoenshelft - NH Nieuws

Rechterrijtje

Max Huiberts ging in de eerste seizoenshelft niet mee in de emotie van de stand op de ranglijst. De directeur voetbalzaken probeert vooral te analyseren hoe AZ speelt. Toch beoordelen media en fans de Alkmaarse club vooral op de prestaties en die waren lange tijd in de eerste seizoenshelft niet goed. AZ stond op een gegeven moment zelfs dertiende en dat leverde veel kritieken op. 

Tekst loopt door onder de video.

Jansen over de kritiek op hem en AZ tijdens eerste seizoenshelft - NH Nieuws

Overbruggingsjaar

In de maand december herstelde AZ zich zeer knap en won de ploeg van Jansen zeven wedstrijden op rij. Daardoor staan de Alkmaarders nu op plek vijf. Toch is het verschil met Ajax, PSV en Feyenoord nog vrij groot. Zo bezetten de Rotterdammers  plek drie met zeven punten meer dan AZ. Dat is andere seizoenen weleens anders geweest. Huiberts wil echter niet spreken van een overbruggingsjaar, hij heeft zelfs moeite met dat woord.

Tekst loopt door onder de video.

Huiberts wil niet spreken over een overbruggingsjaar - NH Nieuws

Zondag kan AZ goede zaken doen tegen Fortuna Sittard, zeker omdat concurrent Vitesse vanavond op bezoek gaat bij Feyenoord. De Arnhemmers staan vierde en hebben slechts één punt meer dan de Alkmaarders.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]