Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Opmerkelijke reactie van AZ-coach Jansen over target Velasco: "Zegt mij niets"

14 januari 2022, 16.48 uur · Aangepast 14 januari 2022, 17.52 uur · Door Erik-Jan Brinkman

AZ is op zoek naar een aanvaller met diepte in zijn spel. Een opvolger voor de afgelopen zomer vertrokken Myron Boadu. De naam die de laatste dagen het meest wordt gelinkt aan de Alkmaarders is die van Argentijn Alan Velasco.

Jansen over de wens voor een nieuwe aanvaller - NH Nieuws

Verrassend is dan ook de reactie van Pascal Jansen. De trainer van AZ weet niks van de interesse van zijn club in de Argentijnse spits. Alan Velasco is een negentienjarige spits die uitkomt voor Independiente en in zijn eigen land te boek staat als een groot talent.

Dembo Darboe

Verder meldde AZ Fanpage dat de Alkmaarders interesse hebben in Dembo Darboe. De Gambiaan voetbalt in Wit-Rusland en scoort daar aan de lopende band. Volgens Max Huiberts kloppen die verhalen niet.

Tekst loopt door onder de video.

Huiberts vertelt over de interesse van AZ in Alan Velasco - NH Nieuws

Veerman

Bij de vorige transferperiode in de zomer hoopte AZ nog Joey Veerman binnen te hengelen. De Volendammer zag deze stap van sc Heerenveen naar de Alkmaarders ook wel zitten, echter konden de clubs niet tot een akkoord komen. Inmiddels is Veerman PSV'er; hij tekende vorige week een contract bij de Eindhovense club. 

Tekst loopt door onder de video.

Huiberts over de transfer van Joey Veerman naar PSV en niet naar AZ - NH Nieuws

Wijndal

Zonder Veerman, maar met Owen Wijndal begint AZ dit weekend aan de tweede seizoenshelft. Het contract van de linksback uit Zaandam loopt tot de zomer van 2023 en de kans is groot dat het binnenkort wordt verlengd. Club en speler zijn namelijk met elkaar in gesprek.

Tekst loopt door onder de video.

Huiberts over de contractbesprekingen met Owen Wijndal - NH Nieuws

Zondag om 16.45 uur hervat AZ de competitie tegen Fortuna Sittard. Tegen de Limburgers kan Pascal Jansen geen beroep doen op Bruno Martins Indi. De verdediger is geopereerd aan zijn teen en moet daarvan nog herstellen. Daarnaast kan de Alkmaarse oefenmeester niet beschikken over Jelle Duin en is de inzet van Yusuf Barasi twijfelachtig.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]