Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

FC Volendam heeft Benamar binnen: "Voor ons een plezierige optie"

13 januari 2022, 11.01 uur · Aangepast 13 januari 2022, 13.56 uur · Door Edward Dekker

De overgang van Benaissa Benamar naar FC Volendam is rond. De verdediger traint vandaag voor het eerst met de selectie van trainer Wim Jonk mee. Benamar wordt voor de tweede seizoenshelft van FC Utrecht gehuurd. Bij promotie naar de eredivisie lijft de club hem defintief in. "Ik wilde weer plezier krijgen in het spelletje", zegt Benamar.

Benaissa Benamar verklaart zijn keuze voor FC Volendam - NH Sport / Thomas Brood

Gisteren werd al duidelijk dat de gesprekken met de oud-speler van Telstar in de afrondende fase zaten. FC Volendam was op zoek naar versterking voor de achterhoede, omdat de spoeling achterin dun is. Derry John Murkin is al het hele seizoen geblesseerd en daar kwam de laatste weken Brian Plat bij. "Dit was voor ons een hele plezierige optie", zegt trainer Wim Jonk over het aantrekken van Benamar.

Tekst loopt door onder de video.

"Dit was een hele plezierige optie voor ons" - NH Sport / Thomas Brood

Contract FC Utrecht

Sinds zijn overgang van Telstar naar FC Utrecht, een jaar geleden, speelde Benamar zes duels in het shirt van zijn nieuwe club. Hij heeft een contract tot de zomer van 2023 in de Domstad. 

Het is nog niet zeker of de verdediger morgenavond tegen NAC Breda bij de selectie zit. De club is nog bezig de laatste papieren te regelen, zodat hij ook speelgerechtigd is. 

NAC Breda - FC Volendam kun je morgenavond vanaf 19.00 uur rechtstreeks op NH Radio volgen. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]