Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Basisdebuut Benamar bij FC Utrecht; invalbeurt Vlak voor FC Emmen

12 januari 2021, 19.51 uur · Aangepast 15 januari 2021, 14.41 uur · Door Thomas Brood

ARNHEM - Winteraankoop Benaissa Benamar heeft dinsdagavond zijn debuut voor FC Utrecht gemaakt. Benamar werd vorige week overgenomen van Telstar. Voormalig FC Volendam-speler Jari Vlak maakte voor FC Emmen zijn eerste minuten in de eredivisie.

Pro Shots / Paul Meima

Benamar begon in de basis in de uitwedstrijd tegen Vitesse. De Amsterdammer zat van het weekend wel bij de wedstrijdselectie van FC Utrecht, maar maakte toen geen minuten. Trainer René Hake liet de centrale verdediger de volle negentig minuten spelen. Uiteindelijk verloor FC Utrecht met 1-0 in Arnhem.

Benamar speelde anderhalf seizoen voor Telstar. Afgelopen zomer was hij dicht bij een overstap naar het Italiaanse Sassuolo, maar dat ging op het laatste moment niet door.

Jari Vlak 

Amper aangesloten bij de selectie maakte Jari Vlak ook zijn debuut voor zijn nieuwe club FC Emmen. De hekkensluiter in de eredivisie was in Almelo kansloos tegen Heracles (4-0). Vlak, die maandag officieel werd gepresenteerd, kwam direct na rust in het veld. FC Emmen keek toen al tegen een 2-0 achterstand aan. FC Emmen wacht na zestien wedstrijden nog altijd op de eerste zege van het seizoen. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]