Ga naar Content

Zandvoortse raad zet volgende stap met plannen voor twee grote bouwprojecten

Het Badhuisplein en 'de Entree van Zandvoort' gaan de komende jaren flink op de schop. De gemeenteraad heeft de stedenbouwkundige visies, oftewel de ruwe contouren van beide projecten goedgekeurd. Dat betekent onder meer dat er enkele tientallen woningen en vele hotelkamers bij zullen worden gebouwd.

Plannen voor Badhuisplein en Entree Zandvoort - Foto: gemeente Zandvoort

Voor beide gebieden zijn al aardig wat plannen bedacht, maar die werden altijd teruggestuurd naar de tekentafel. Het nieuwste ontwerp voor het Badhuisplein wordt nu door de hele raad omarmd, het plan voor de Entree van Zandvoort heeft het met een kleine meerderheid gehaald. 

Badhuisplein 

Op het Badhuisplein worden straks onder andere een luxe 'vijf sterren-plus' hotel en zo'n zestig appartementen gebouwd, in het dure en middeldure segment. Ook is er ruimte voor horeca en winkels. Eerder sprak wethouder Ellen Verheij-de Haas de hoop al uit dat Verstappen en Hamilton dan voortaan daar komen overnachten, in plaats van in Noordwijk.

Parkeren wordt vooral inpandig mogelijk, op de eerste twee verdiepingen van het appartementencomplex. Dat moet boven de grond, omdat het Hoogheemraadschap van Rijnland het verbiedt om hier een ondergrondse garage aan te leggen. Binnen de raad zijn er nog wel wat vragen over bijvoorbeeld de locatie van de fietsenstallingen en de exacte positie van het appartementencomplex. Die zorgen worden meegenomen in de verdere uitwerking van de plannen. In 2023 zou de uitvoering moeten beginnen. Of Verstappen en Hamilton dan nog jaarlijks in Zandvoort komen, is natuurlijk nog de vraag. 

Tekst loopt door na foto's

Bouwplannen voor het Badhuisplein in Zandvoort, rechts het nieuwe hotel - Foto: gemeente Zandvoort
Het Badhuisplein in Zandvoort - Foto: NH Nieuws / Paul Tromp

De Entree

Over De Entree van Zandvoort, grofweg het gebied tussen het treinstation en het strand, rondom het iconische Palace Hotel, is niet iedereen binnen de raad vol lof. In de huidige visie wordt het hotel uitgebreid met twee grote 'vleugels' met hotelkamers. Oppositiepartijen PVV, Ouderenpartij Zandvoort en VVD hadden liever gezien dat er in één van de vleugels woningen zouden worden gebouwd. 

Om de hoek, aan de Burgemeester Engelbertsstraat, zullen wel woningen worden gebouwd, op de plek waar nu nog de Passagepanden staan. Het gaat dan om 28 sociale huurwoningen en 9 middeldure woningen. De coalitiepartijen stemden allemaal voor en dus kan ook de stedenbouwkundige visie voor dit gebied verder uitgewerkt worden. De uitvoering start op zijn vroegst in 2024. 

In Zandvoort staan meerdere grote bouwprojecten op de planning, zoals de herontwikkeling van het gebied rond de watertoren. Op dit moment wordt de meest zuidelijke boulevard, de Paulus Loot, heringericht

Gaat de 'Entree van Zandvoort' er straks zo uitzien? - Foto: Gemeente Zandvoort
Het huidige Palace Hotel - Foto: NH Nieuws / Paul Tromp

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]