Ga naar Content

Verraste Alex Plat mag vertrekken bij FC Volendam: "Pijnlijk"

Er lijkt een einde te komen aan het huwelijk tussen Alex Plat en FC Volendam. De koploper van de eerste divisie heeft de middenvelder laten weten dat hij mag uitkijken naar een andere club. "Dat kreeg ik gister te horen en dat is wel pijnlijk."

"Zij hebben een bepaald idee over voetbal", vertelt Alex Plat. FC Volendam deed hem een voorstel in maart eerder dit jaar. Tot onderhandelen kwam het toen niet, omdat Plat wilde afwachten tot de zomer. Vervolgens hebben beide partijen geen contact meer met elkaar gezocht. Tot afgelopen week. "Zo werkt dat in de voetballerij, alleen was het voor mij wel een verrassend bericht."

Tekst loopt door onder de foto.

Plat in actie als speler van FC Volendam - Foto: Pro Shots / Johan Manders

"Vervelende situatie"

"Op dit moment speelt er nog niks, want ik heb het pas gister gehoord." Plat begon het seizoen als basisspeler en stond veertien keer aan de aftrap, maar de laatste weken moet hij het doen met een plek op de bank. "Het is een vervelende situatie. Ik speelde zelf ook niet goed genoeg. De laatste tijd gaat het gelukkig weer beter op de trainingen en tijdens invalbeurten."

"Voor een nieuwe uitdaging bij een mooie club sta ik open"

Volendam-speler Alex Plat

Kampioenschap

Plat woont en speelt al z'n hele leven bij Volendam. Hij weet niet beter dan dat hij voetbalt in het oranje, maar dat zou binnenkort zo kunnen veranderen. "Ik weet niet wat er nu gaat gebeuren, maar voor een nieuwe uitdaging bij een mooie club sta ik open." De transfermarkt gaat binnenkort weer open, al kan het ook zo zijn dat de 23-jarige middenvelder zijn contract tot deze zomer gewoon uitdient. "Ik heb nooit 'nee' gezegd tegen Volendam. Hier blijven behoort tot de mogelijkheden. We zijn immers in de race voor het kampioenschap."

Koploper FC Volendam staat drie punten los van nummer twee Excelsior. De ploeg van Wim Jonk hervat de competitie na de winterstop op 9 januari met een thuiswedstrijd tegen Telstar.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • Op tv zie je vanaf maandag 6 juni om 17.10 uur de zesdelige serie De Schoonheid van de Sport 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]