Ga naar Content

Johan Plat verlaat Jong FC Volendam en kiest voor PEC Zwolle

Johan Plat gaat na de winterstop aan de slag als assistent-trainer bij PEC Zwolle. Plat heeft bevestigd dat hij per direct stopt bij Jong FC Volendam, waar hij sinds de zomer van 2019 hoofdtrainer was. 

Johan Plat als trainer van Jong FC Volendam - Foto: Pro Shots / Stefan Koops

Plat wordt bij PEC Zwolle de nieuwe assistent van hoofdtrainer Dick Schreuder. De ploeg uit Overijssel staat op een teleurstellende laatste plaats in de eredivisie. Schreuder nam in november de plaats in van Art Langeler, die vanwege de slechte resultaten zijn ontslag indiende bij de Blauwvingers.

Het wordt voor Plat zijn zijn tweede periode in Zwolle. In het seizoen 2008/2009 was de ex-aanvaller er al actief als speler.

Jong FC Volendam

De afgelopen tweeënhalf jaar was de 34-jarige Plat hoofdtrainer van Jong FC Volendam. Met het ingaan van de winterstop zijn de talenten uit het vissersdorp terug te vinden op de dertiende plaats in de tweede divisie.

Wie de vacature van hoofdtrainer bij Jong FC Volendam zal gaan invullen is nog niet bekend. Jeugdtrainer Kiki Musampa wordt genoemd als de opvolger van Plat. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]