Start van hoofdcontent

SCHIPHOL

nl

Schiphol uitgezonderd van volledige lockdown, inreisregels aangescherpt

18 december 2021, 21.50 uur · Aangepast 19 december 2021, 11.40 uur · Door Doron Sajet

Op Schiphol mogen cafés en restaurants achter de beveiligingscontrole open blijven. Ook de winkels daar hoeven niet dicht. Op Schiphol Plaza, het publiek toegankelijk gebied van de luchthaven, moeten horeca en niet-essentiële winkels net als in de rest van Nederland tot 14 januari dichtblijven. De inreisregels voor passagiers buiten de EU worden aangescherpt.

Bemanningsleden van Etihad op Schiphol Plaza - NH Nieuws / Doron Sajet

Vanaf woensdag moeten iedereen die van buiten de Schengenzone naar Schiphol reist in het bezit zijn van een negatieve testuitslag. Bovendien zal er voor reizigers uit zeerhoogrisicolanden een quarantaineplicht gaan gelden, ongeacht of ze gevaccineerd zijn of niet. De test- en quarantaineplicht geldt al voor gevaccineerde reizigers die vanuit acht Afrikaanse landen op Schiphol aankomen en buiten de regels van het vliegverbod vallen.

Uitgezonderd

Vanaf morgenochtend 5.00 uur sluiten alle niet-essentiële winkels en horecazaken op Schiphol Plaza, en in de vertrek- en aankomsthallen hun deuren tot 14 januari. Afhalen blijft wel mogelijk. Voor restaurants, cafés en winkels achter de paspoort- en beveiligingscontrole wordt, net als nu, een uitzondering gemaakt.

Winkels

Alle horecazaken en winkels mogen daar met hun reguliere openingstijden openblijven. De cafés en restaurants blijven open zodat reizigers tijdens het wachten op hun vlucht toch wat te eten en te drinken kunnen kopen.

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]