Ga naar Content

Professionele sporten blijven gespaard tijdens harde lockdown

De lockdown die ingevoerd wordt in Nederland heeft geen invloed op de professionele sportwedstrijden. Die kunnen namelijk gewoon doorgaan in de vorm waarin het de afgelopen weken al plaatsvond. Voor professionals heeft het kabinet geen extra maatregelen ingevoerd.

Stadion van FC Volendam - Foto: Pro Shots / Wouter Dill

Dat houdt in dat alle professionele sportwedstrijden worden afgewerkt zonder publiek. Op 23 december worden in het voetbal de laatste duels in de eredivisie gespeeld, waarna de competitie tot 14 januari stilligt. In de eerste divisie worden alleen maandag 20 december nog duels gespeeld, maar de winterstop eindigt daarin op 9 januari.

Alle binnensportlocaties, uitgezonderd die voor profsporten en zwemlessen, gaan de komende periode dicht. Sportlocaties buiten mogen open zijn van 05.00 uur tot 17.00 uur.

Aanscherping

Voor buitensporten zijn de regels wel aangescherpt voor amateurs en recreanten. Alle competities voor amateurs worden stilgelegd. Volwassenen van 18 jaar mogen sporten met maximaal twee personen op 1,5 meter exclusief instructeur. Kinderen tot en met 17 jaar kunnen trainen en onderlinge wedstrijden op de eigen club spelen. Tijdens het sporten hoeft geen afstand gehouden te worden.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]