Ga naar Content

Extra uitstel amateurvoetbal door avondlockdown: "Niet belachelijk, wel bijzonder"

De KNVB besloot gisteren om de winterstop te verlengen tot begin februari. Dat  betekent dat amateurclubs straks twee maanden geen competitiewedstrijd gespeeld hebben. Pieter Mulders, trainer van OFC uit Oostzaan, begrijpt deze keuze van de voetbalbond, maar hij vindt de avondlockdown een vreemde beslissing.

OFC-trainer Pieter Mulders - Foto: Pro Shots / Sonny Lensen

"De kroegen zitten vol tot 17.00 uur", zegt Mulders op NH Radio. "En als je dan kijkt naar het voetbal: wij mogen niet trainen na 17.00 uur. Dan vind ik een vreemde beslissing. Volgens mij is al door specialisten aangegeven dat het in de buitenlucht met goede afstand niet schadelijk is. Dan is het tegenstrijdig dat Rutte en consorten dit beslissen. Maar goed, gezondheid gaat boven alles. Ik vind het niet belachelijk, maar het is wel bijzonder."

Vier weken amper training

Op 21 november speelde OFC de laatste competitiewedstrijd. De planning is nu dat het amateurvoetbal in het weekend van 5 en 6 februari verder gaat. "Dat kan niet anders, want het is niet haalbaar om eerder te beginnen", weet Mulders. "De jongens hebben straks met de kerst twee weken geen training. En de afgelopen twee weken hebben we ook bijna niks gedaan. Het zal kort dag worden, maar alle clubs hebben hetzelfde probleem."

"Het kan niet twee of drie jaar zo doorebben dat niemand promoveert of degradeert"

OFC-trainer Pieter Mulders

OFC is op dit moment koploper in de derde divisie zondag. Promotie lonkt voor de club uit Oostzaan. Mulders: "Zo denken de spelers ook. Het doet natuurlijk pijn als je bovenaan staat. Andere clubs hebben dan juist geluk dat ze niet kunnen degraderen. Ik vind dat de KNVB daar wel een keer goed mee om moet gaan. Het kan niet twee of drie jaar zo doorebben dat niemand promoveert of degradeert."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]