Ga naar Content

Vervroegde winterstop voor de hoogste amateurs: KNVB legt competitie stil

Door de huidige coronamaatregelen legt de KNVB na dit weekend het amateurvoetbal in de zogenaamde categorie A stil. Dit besluit is genomen door de voetbalbond omdat amateurteams door de coronamaatregelen tot 17.00 uur mogen sporten.

AFC komt niet tot scoren - Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

Wedstrijden kunnen dus nog wel gespeeld worden, maar er kan niet meer worden getraind. Daarom vindt de KNVB het onverantwoord om door te gaan met de competities. Onder categorie A (prestatief) vallen onder andere de tweede divisie tot de vijfde klasse. In de tweede divisie zijn AFC Amsterdam, Koninklijke HFC en Jong Volendam actief. 

Wel voetbal in categorie B

De wedstrijden in categorie B (recreatief) gaan nog wel door. De voetbalbond laat weten dat die wedstrijden op een lagere intensiteit worden gespeeld. Het schrappen van die wedstrijden zou leiden tot bewegingsarmoede. 

Wanneer de coronamaatregelen het toelaten dan is het de bedoeling dat na de winterstop de competities weer in de hoogste klassen van het amateurvoetbal worden hervat.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]