Ga naar Content

Kerstmannen op de motor halen geld op voor zieke kinderen: "Al tienduizend euro opgehaald"

Vanmorgen verzamelden tientallen kerstmannen zich op de Kleine Dam in De Rijp. De witbebaarde mannen en vrouwen kwamen allen aangereden op een motor om deel te nemen aan de tweede editie van 'Santa Claus is coming to town'. Met deze toertocht, die dwars door Noord-Holland gaat, halen ze geld op voor het Prinses Máxima Centrum in Utrecht dat kinderen met kanker behandelt. 

Verdeeld over twee groepen reden vandaag zo'n vijftig kerstmannen op de motor door Noord-Holland, om zo geld op te halen voor het Prinses Máxima Centrum - Foto: Tom de Vos

Medeorganisator Minko van Es is trots dat de toertocht ook dit jaar weer doorgaat. "Het is heel belangrijk om aandacht te vragen voor het Prinses Máxima Centrum." Dit is een kinderziekenhuis dat gespecialiseerd is in kinderoncologie.

Eigenlijk zou Minko samen met zijn vriend Arno de toertocht leiden, maar vanwege een eerder ongeluk met de motor was het voor hem niet mogelijk om vandaag deel te nemen.  

Tekst gaat verder onder de video.

De kerstmannenpakken van de motorrijders vielen vanmorgen erg op - NH Nieuws

Inzamelen

Vorig jaar haalden ze meer dan 13.000 euro. Dit jaar hoopt Minko minimaal 20.000 euro bij elkaar te sprokkelen. "We zitten nu bijna op 10.000 euro", vertelt Minko, die in zijn kerstmannenbaard kleurrijke lichtjes heeft hangen. "Maar we hopen de 20.000 euro aan te tikken."

De groep van zo'n 50 motorrijders is vanwege de strenge coronamaatregelen verspreid over twee locaties. "Wij starten hier in De Rijp en een andere groep start in Heerhugowaard."

Met het uitdelen van flyers tijdens de toertocht en een hoop kabaal van de motoren, hoopt Van Es dat mensen gaan doneren. "We moeten gewoon opvallen."

De route van de tourtocht is 116 kilometer en duurt zo'n drie uur - Foto: Minko van Es

De route van de toertocht is in totaal 116 kilometer en gaat onder meer langs in Heerhugowaard, Alkmaar, Abbekerk en Hoorn. 

Voor Thomas, die vader is van een zoon, is het een beladen dag. "Wij zijn hier voor mijn zoontje. Hij heeft lymfklierkanker", vertelt hij aan NH Nieuws/WEEFF. De vader rijdt samen met zijn familie achter de stoet motoren aan. "Via het Prinses Máxima Centrum zijn wij in contact gekomen met deze actie. Het is de eerste keer dat wij meedoen, maar er gaan nog vele keren volgen want het is echt een héél mooi initiatief."

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]