Nipte zege voor FC Volendam na ruime voorsprong tegen Jong PSV

De thuiswedstrijd tegen Jong PSV heeft FC Volendam tot een goed einde gebracht. Na een 3-0 voorsprong kwamen de bezoekers terug tot 3-2, maar verder lieten de Volendammers het gelukkig niet komen. Concurrent Excelsior won ook en pakte door puntenverlies van Jong Ajax de periodetitel.

Boy Deul is blij na zijn doelpunt tegen Jong PSV - Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

FC Volendam maakte snel korte metten met Jong PSV. Binnen 23 minuten stond het al 2-0 voor de palingboeren. Boy Deul, die terugkeerde van een blessure, kopte raak uit een hoekschop van Martijn Kaars. Clubtopscorer Robert Mühren zorgde voor de tweede Volendamse goal. Na hands van een Jong PSV-verdediger was de spits van Volendam onberispelijk vanaf de stip.

Prachtige goal El Kadiri

Ook de bezoekers uit Eindhoven kregen enkele mogelijkheden. Zo haalde Denso Kasius een bal van de lijn en redde doelman Filip Stankovic heel knap op een vrije trap. Na rust scoorde Jong PSV wel, maar op dat moment had invaller Ibrahim El Kadiri al voor de 3-0 gezorgd. Op aangeven van Mühren schoot de buitenspeler de bal vanaf randje zestien heerlijk in de linkerbovenhoek.

Spanning terug

De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooy kwam op 3-1 door een strafschop. Dean James haalde Johan Bakayoko neer en de aanvaller ging zelf achter de bal staan. Stankovic zat er nog aan, maar de bal ging binnen. Drie minuten daarna was het weer echt spannend toen Jong PSV'er Mohamed Nassoh uit de draai voor de aansluitingstreffer zorgde.

In het spannende laatste half uur kreeg Het Nieuwe Oranje het niet voor elkaar om de marge weer op twee te brengen. Maar ook Jong PSV kwam niet meer tot scoren. Dankzij de drie punten blijft het gat met nummer twee Excelsior één punt op de ranglijst.

Opstelling FC Volendam: Stankovic; Kasius, B. Plat, Mirani, James (Ould-Chikh/81); Oristanio (Zeefuik/68), Deul (Visser/85), Twigt (A. Plat/68); Van Mieghem, Mühren, Kaars (El Kadiri/46)