Ga naar Content

Bloemendaal plant speciale 'coronaboom' op initiatief van burgemeester

De gemeente Bloemendaal gaat op 2 januari een 'coronaboom' planten voor het gemeentehuis. Het initiatief komt van burgemeester Elbert Roest, die een tastbaar symbool wil hebben voor de huidige periode en de enorme impact die corona heeft op de inwoners. 

Foto: Gemeente Bloemendaal

De gemeente heeft gekozen voor een Sequoiadendrom Giganteum, ook wel mammoetboom genoemd, omdat deze kracht, stabiliteit en gezondheid uitstraalt. De massieve boom kan wel 1.000 jaar oud kan worden. 

"De boom symboliseert dat we samen corona gaan overwinnen", zo laat een woordvoerder weten. "Ook al zit het nu tegen, samen komen we erdoorheen." De boom staat voor levenskracht en onverzettelijkheid.  

Burgemeester Elbert Roest roept zijn inwoners die behoefte hebben om hun verhaal over corona te delen op, om bij het planten van de boom aanwezig te zijn. Dit gebeurt op 2 januari om drie uur 's middags.

De bijeenkomst komt in plaats van de nieuwjaarsborrel. Er is wel beperkt plek, dus geïnteresseerden kunnen zich tot 24 december aanmelden bij de gemeente.

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]