Ga naar Content

Nieuwjaarsduiken Zandvoort en Bloemendaal opnieuw afgelast, Egmond nog niet

Vanwege de coronamaatregelen zijn zowel de nieuwjaarsduik in Zandvoort als die in Bloemendaal aan Zee afgelast. Beide organisaties zien het niet zitten om onder de huidige omstandigheden honderden, mogelijk duizenden, mensen te ontvangen op het strand op 1 januari. In Egmond aan Zee gaat de duik vooralsnog wél door.

De Nieuwjaarsduik op 1 januari 2020 in Zandvoort - Foto: Ruud den Boer

Ook afgelopen jaar werden de nieuwjaarsduiken afgelast. De organisatie van de duik in Zandvoort laat in een verklaring weten dat 'door de huidige Covid-maatregelen, maar vooral de groeiende belasting in de zorg, de Nieuwjaarsduik 2022 niet kan doorgaan. Het is niet mogelijk om met alle enthousiaste duikers en bezoekers de anderhalvemetermaatregel aan te houden.'

Mensen die toch een duik in de zee willen gaan nemen, worden gewaarschuwd. Er zullen die dag namelijk geen hulpdiensten op het strand aanwezig zijn.

Bloemendaal aan Zee

Ook Ruud Cloeck van de reddingsbrigade in Bloemendaal aan Zee laat weten dat het evenement opnieuw is afgelast. "We durven het niet aan, het is jammer. Het is niet te doen om mensen op afstand van elkaar te houden of allerlei checks te gaan doen. We gaan er niet aan beginnen."

In Bloemendaal aan Zee zal de reddingsbrigade met een kleine ploeg aanwezig zijn op 1 januari. "Dat hebben we afgelopen jaar ook gedaan. We hebben toen gelukkig niet hoeven ingrijpen. We drinken samen een kop koffie en houden het in de gaten."

"We hopen dat ons evenement onder de categorie sport valt"

Hidde van der Pol - Organisator Nieuwjaarsduik Egmond aan Zee

De Nieuwjaarsduik in Egmond aan Zee, waar jaarlijks duizenden mensen aan meedoen, is voorlopig nog niet van de baan. Organisator Hidde van der Pol laat aan NH Nieuws weten de volgende persconferentie van het kabinet af te wachten. "We hopen dat ons evenement onder de categorie sport valt en dat de maatregelen tegen die tijd versoepeld worden."

De voorbereidingen voor het evenement gaan voorlopig nog gewoon door. "Als er geen publiek bij mag zijn dan is het voor ons als organisatie geen haalbare kaart aangezien we niet het strand af kunnen sluiten. Toch hopen we dat we nog wel iets kunnen organiseren desnoods in afgeslankte vorm."

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook