Ga naar Content

Oostwouders slaan handen ineen en willen 'Boetje' van de ondergang redden

Het 'Boetje' tussen de zonneweide in Oostwoud en Midwoud moet gerestaureerd worden om er een expositieruimte van te maken. Het terrein eromheen moet een plek worden waar Oostwouders samen kunnen komen om onder meer te picknicken en jeu-de-boulen. De Dorpsraad en Historische Vereniging Midwoud-Oostwoud (HVMO) zetten samen de schouders onder en vragen aan vrijwilligers om hen te helpen, zodat dit van de grond komt.

De toekomst van het 'Boetje' in Oostwoud is een stuker onzekerder geworden, waardoor de gevreesde sloop nu dan toch echt werkelijkheid lijkt te worden - Foto: WEEFF/Tom de Vos

Het oude en historische 'Boetje', dat aan de rand van de zonneweide Tripkouw ligt, staat er al een lange tijd uitgestorven bij. Het staat zelfs op instorten. Met de komst van de zonneweide zou het gebouw opgeknapt gaan worden, om zo het West-Friese landschap te behouden. Afvalverwerker HVC, eigenaar van de zonneweide, had daarvoor geld beschikbaar gesteld. Zo'n twee ton om precies te zijn. Maar na bijna anderhalf jaar is er nog steeds niets veranderd aan het oude 'Boetje'. 

Sympathie

Met het idee dat de Dorpsraad en HVMO hebben, moet daar nu verandering in gaan komen. Het bestuur hoopt er vrijwilligers bij te kunnen betrekken, die het initiatief een warm hart willen toedragen. Daarbij is de vereniging op zoek naar donateurs, die middels een kleine bijdrage, willen helpen om het verhaal van de Tweede Wereldoorlog in Midwoud voort te laten leven. Dit willen ze doen aan de hand van exposities. 

De Dorpsraad en vereniging laten weten dat de gemeente Medemblik haar sympathie heeft uitgesproken over het idee en de gezamenlijke aanpak. Het idee moet volgens voorzitter van de Dorpsraad, Ralph-Peter Maitimo, nu uitgewerkt worden tot een plan met een aansluitende begroting.

Daarna wordt het gepresenteerd aan de gemeente, die bij goedkeuring het geld van HVC beschikbaar stelt.

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]