Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Jong AZ kan FC Volendam niet helpen tegen titelconcurrent Excelsior

6 december 2021, 20.25 uur · Aangepast 7 december 2021, 00.02 uur · Door Erik-Jan Brinkman

Een zuur verlies voor Jong AZ tegen Excelsior. In Wijdewormer hielden de Alkmaarse talenten lang stand tegen de nummer twee van de ranglijst, maar verloren uiteindelijk met 0-2. Daardoor is het verschil tussen FC Volendam en de Kralingers slechts één punt. Verder kreeg Mohamed Taabouni vlak voor tijd een rode kaart.

Jong AZ - Excelsior - Pro Shots / Vincent de Vries

Wel kansen, geen treffers

Op het koude en natte trainingscomplex van AZ begonnen de spelers van Maarten Martens aardig aan de wedstrijd. Veel balbezit en ook druk richting het Rotterdamse doel. De eerste kans kwam er echter voor Excelsior. Gelukkig voor Jong AZ was Marouan Azarkan net niet doeltreffend in de twintigste minuut. Daarna kregen de AZ'ers ook twee prima mogelijkheden via Richard Sedlacek en Zakaria Aboukhlal. 

Tekst loopt door onder de video.

Maartens Martens positief over het spel van zijn ploeg ondanks verlies - NH Nieuws

Indraaiende corner

In de tweede helft creëerden beide ploegen grote kansen. Zo schoot Fedde de Jong op de lat en redde AZ-goalie Beau Reus een aantal keren knap op schoten van de bezoekers. Toch kon de AZ-goalie helaas niet voldoende uitrichten tegen een indraaiende corner van Azarkan tien minuten voor tijd. 

Tekst loopt door onder de video.

Martens Martens heeft wijze en belangrijke les voor zijn spelers - NH Nieuws

Rode kaart

De kansen op een gelijkmaker slonken een paar minuten later behoorlijk door een rode kaart voor Mohamed Taabouni. De aanvallende middenvelder maakte een stevige overtreding en dat betekende zijn tweede gele kaart en dus einde wedstrijd. Een behoorlijk contrast voor de Haarlemmer die een dag eerder nog zijn competitiedebuut maakte in de hoofdmacht. In de blessuretijd zette Thijs Dallinga de eindstand  op het scorebord. De topscorer staat nu op 22 treffers en loopt zo verder uit op Robert Muhren, 17.

Stand

Jong AZ staat door dit verlies veertiende op de ranglijst. Vrijdag gaan de jonge Alkmaarders op bezoek bij ADO Den Haag.

Opstelling Jong AZ: Reus; Sedlacek, Jacobs, Dekker, Velthuis; Koopmeiners (Buurmeester/46), Taabouni, De Jong; Aboukhlal, Barasi (Griffith/46), Poku (Van Brederode/75).

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]