Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Tevreden AZ-coach Jansen over veerkracht en Sinterklaas: "Cadeautjes doorgeven en afpakken"

5 december 2021, 19.09 uur · Aangepast 6 december 2021, 13.39 uur · Door Erik-Jan Brinkman

Met zes punten in een paar dagen tijd is de kritiek wat afgenomen voor AZ. De Alkmaarders versloegen zondagmiddag Sparta met 3-1. Trainer Pascal Jansen was tevreden na afloop, maar zag ook zaken die beter kunnen.

Pascal Jansen na de winst op Sparta - NH Nieuws

Over die veerkracht was Dani de Wit ook te spreken. De middenvelder merkte dat er wat frustratie en irritatie ontstonden in de ploeg na wéér een vroege achterstand. De middenvelder loofde tegelijkertijd de weerbaarheid van het team. 

Tekst loopt door onder de video.

Dani de Wit na de winst op Sparta - NH Nieuws

Na de vroege achterstand rechtte AZ de rug, zoals wel vaker dit seizoen. Dat kwam vooral door Jesper Karlsson. De Zweed scoorde twee keer en gaf een assist. Maar ook Dani de Wit speelde een belangrijke rol. Zijn energieke manier van spelen en waar hij af en toe net over de grens gaat gaf AZ de nodige veerkracht. 

Tekst loopt door onder de video.

Dani de Wit over zijn overtredingen - NH Nieuws

Een halve week geleden stond AZ nog twaalfde nu zijn de Alkmaarders de nummer acht van de ranglijst. En dat is een prettige manier voor Jansen om dit Sinterklaasweekend af te sluiten. Vandaag drie punten en gisteren heeft hij het traditionele feest gevierd. "Het was heel gezellig met cadeautjes doorgeven en afpakken."

Tekst loopt door onder de video.

Pascal Jansen over pakjesavond - NH Nieuws

Donderdag speelt AZ de volgende wedstrijd, om 18.45 uur voor de Conference League thuis tegen Randers FC. Volgend weekend wacht de Noord-Hollandse kraker in Amsterdam tegen Ajax.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]