Start van hoofdcontent

ALKMAAR

nl

Optimistische Jansen ziet verbetering bij AZ, maar ook nog veel grilligheid

2 december 2021, 22.16 uur · Door Erik-Jan Brinkman

Winterse kou, leeg stadion en een wedstrijd waar je niet op het puntje van je stoel gaat zitten. Dat gevoel had Pascal Jansen ongetwijfeld ook tijdens de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. Toch is de AZ-coach maar wat blij met de 2-1 winst. "Vaak genoeg zaten we aan de andere kant van de score."

Pascal Jansen na de winst op Fortuna Sittard - NH Nieuws

Voor de zevende keer dit seizoen kwam AZ achter in het eerste kwartier, tot frustratie van Pascal Jansen. "Dit is herkenbaar." Het was Zian Flemming die uit een corner van dichtbij raak schoot en de Limburgers op een 1-0 voorsprong zette. Zijn persoonlijke bewaker bij die hoekschop was Pantelis Hatzidiakos.

Tekst loopt door onder de video.

Hatzidiakos over de winst en de tegentreffer van Flemming - NH Nieuws

Gelukkig draaiden de Alkmaarders de achterstand weer om. Via Pavlidis vlak voor rust en Jesper Karlsson vlak na rust. Daarna kwam AZ nauwelijks meer in de problemen, maar het lukte de ploeg van Jansen ook niet om de voorsprong te vergroten.

Tekst loopt door onder de video.

Pascal Jansen over de ontwikkeling en het scorend vermogen van zijn team - NH Nieuws

AZ klimt door de winst naar de achtste plek op de ranglijst. Zondag spelen de Alkmaarders weer in eigen huis, Sparta is dan de tegenstander.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]