Optimistische Jansen ziet verbetering bij AZ, maar ook nog veel grilligheid

Winterse kou, leeg stadion en een wedstrijd waar je niet op het puntje van je stoel gaat zitten. Dat gevoel had Pascal Jansen ongetwijfeld ook tijdens de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. Toch is de AZ-coach maar wat blij met de 2-1 winst. "Vaak genoeg zaten we aan de andere kant van de score."

Pascal Jansen na de winst op Fortuna Sittard - NH Nieuws

Voor de zevende keer dit seizoen kwam AZ achter in het eerste kwartier, tot frustratie van Pascal Jansen. "Dit is herkenbaar." Het was Zian Flemming die uit een corner van dichtbij raak schoot en de Limburgers op een 1-0 voorsprong zette. Zijn persoonlijke bewaker bij die hoekschop was Pantelis Hatzidiakos.

Hatzidiakos over de winst en de tegentreffer van Flemming - NH Nieuws

Gelukkig draaiden de Alkmaarders de achterstand weer om. Via Pavlidis vlak voor rust en Jesper Karlsson vlak na rust. Daarna kwam AZ nauwelijks meer in de problemen, maar het lukte de ploeg van Jansen ook niet om de voorsprong te vergroten.

Pascal Jansen over de ontwikkeling en het scorend vermogen van zijn team - NH Nieuws

AZ klimt door de winst naar de achtste plek op de ranglijst. Zondag spelen de Alkmaarders weer in eigen huis, Sparta is dan de tegenstander.