Ga naar Content

Horeca creatief met vroege sluiting: van WK barkrukzitten tot biljarten in pyjama

Een biljarttoernooi vanaf 's ochtends vroeg in een pyjama of het WK barkrukzitten. Het zijn zomaar twee voorbeelden van creatieve oplossingen van West-Friese horecaondernemers. Wegens aanscherping van de coronamaatregelen moeten horecabedrijven om 17.00 uur de deuren sluiten. 

Foto: Facebook Café Ome Dirk

Vroeg sluiten betekent ook vroeg starten, zo dacht ongetwijfeld Dirk-Jan Bierhaalder, uitbater van café Ome Dirk in Enkhuizen. Om die reden start het '10 over rood biljarttoernooi' op 18 december al om vijf uur 's ochtends. "Mooi op tijd, Simon z’n wekker staat al ingesteld hoor", reageert Froukje Kruijt-Bielsma met een lachend plaatje erbij op Facebook.

Toch blijkt er al animo te zijn voor het evenement waar de pyjama als dresscode geldt. Zeven personen hebben zich aangemeld, meerdere mensen geven aan geïnteresseerd te zijn. Maar bovenal is er veel enthousiasme voor het creatief omgaan met de vervroegde sluitingstijden. "Leuk bedacht! Omdenken, succes", schrijft bijvoorbeeld René van Steenwijk.

WK barkrukzitten

Sebastiaan Redeker van brasserie-café de Werf uit Hauwert gooit het over een andere boeg en organiseert op 4 december het WK barkrukzitten, ook vanaf vijf uur 's ochtends tot vijf uur 's middags.

Het concept is simpel: degene – of degenen – die het langst blijven zitten op de kruk, komen op de wall of fame. Je hebt recht op vijf minuten pauze, er is live muziek en eten en drinken is inbegrepen.

Er kunnen maximaal veertig mensen meedoen. Ook hier hebben de eerste deelnemers zich al ingeschreven. De reacties zijn positief. Zo schrijft Karin ter Linden-Tromp op Facebook: "Wat een leuk idee zeg. Echte ondernemersgeest!"

Lees ook

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]