Ga naar Content

Problemen bij stembureaus: geen elektra en stembiljetten in de file

De stembureaus voor de herindelingsverkiezingen zijn zojuist geopend, maar dat ging niet zonder slag of stoot. In Heerhugowaard is er geen stroom bij een stemlocatie en in Purmerend waren er problemen door files op de weg. 

Werkzaamheden bij stembureau Heerhugowaard - Foto: NH Nieuws/ Tom Jurriaans

Hierdoor kon er vanochtend in elk geval bij het stembureau op het station Weidevenne niet direct gestemd worden. De stembiljetten en een benodigde iPad ontbraken: de voorzitter van het stembureau stond in de file.

Overigens liep het niet storm en bleef de 'schade' beperkt. Eén stemmer moest wachten door het ontbreken van de stembiljetten. 

Stroomuitval

Bij het drive through stemlokaal in Heerhugowaard was de stroom uitgevallen. Inwoners van Heerhugowaard kunnen er vandaag terecht om hun stem uit te brengen voor de gemeenteraad van de nieuwe fusiegemeenten Dijk en Waard. Het stembureau is wel gewoon geopend.

De oorzaak was een niet werkende lichtinstallatie. Er wordt naar een oplossing gezocht. "Ik heb vertrouwen dat het later opgelost wordt. We zijn alsnog open want we willen geen stem verloren laten gaan", vertelt voorzitter van het stembureau, Robbert-Jan Piet.

Inwoners van Beemster, Heerhugowaard, Langedijk en Purmerend kunnen nog tot en met woensdag 21.00 uur hun stem uitbrengen voor de gemeenteraad van de nieuwe fusiegemeenten Dijk en Waard en Purmerend.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.