Ga naar Content

Tientallen hooligans dringen AZ-stadion binnen tijdens wedstrijd tegen NEC

Tijdens de wedstrijd tussen AZ en NEC zijn supporters het AZ- stadion binnengedrongen. Rond de 17e minuut kwamen er via één van de hoeken in het stadion tientallen personen het stadion binnen. 

Foto: NH Sport / Stephan Brandhorst

Het begon met vuurwerk dat werd afgestoken in en buiten het stadion. Vervolgens kwam de groep het stadion in en een aantal besloot over de boarding te springen en het veld op te gaan. Al snel werden de personen, zonder problemen, weer uit het stadion gezet. 

Vuurwerk in het AZ-stadion tijdens AZ - NEC - Foto: Orange Pictures

De wedstrijd heeft bijna vijf minuten stilgelegen. Buiten het stadion waren langere tijd knallen van vuurwerk te horen. Volgens een woordvoerder van de politie is er niemand aangehouden.

Bekijk hieronder de beelden. De tekst gaat door na de video.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Een paar dagen geleden werd bekend dat de wedstrijden van de eredivisie en eerste divisie gewoon doorgingen, maar wel zonder supporters. Alle wedstrijden zijn tot 4 december achter gesloten deuren vanwege de nieuwe coronamaatregelen.

Telstar - ADO Den Haag

Ook de wedstrijd van vrijdag tussen Telstar en ADO Den Haag werd stilgelegd door supporters. Zij gooiden van buiten het stadion vuurwerk het veld op. 

Maandag of dinsdag zal Robert Eenhoorn, algemeen directeur van AZ in gesprek gaan met de driehoek.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]