Ga naar Content

Kogel door de kerk: Ajax en AZ moeten gewoon voetballen dit weekend

De voetbalwedstrijden in het betaald voetbal gaan dit weekend gewoon door. Dat heeft de KNVB vanmiddag bekendgemaakt. Dat betekent voor AZ een thuiswedstrijd in een leeg stadion tegen NEC. Ajax speelt in Waalwijk tegen RKC, FC Volendam gaat op bezoek bij Jong Ajax en Telstar ontvangt ADO Den Haag.

Ajax speelt zondag een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk - Foto: Pro Shots / Marcel van Dorst

De profclubs hadden een verzoek ingediend bij de voetbalbond om de komende drie weken niet te spelen, omdat er vanwege de coronamaatregelen geen supporters welkom zijn. "De afgelopen dagen is gesproken met de clubs, het Supporterscollectief, de centrale spelersraad, Coaches Betaald Voetbal, ESPN, politie, gemeentes, ministeries, politici en politieke partijen. Het blijkt vrijwel onmogelijk om duels op te schuiven", reageert de KNVB, in samenspraak met de eredivisie en eerste divisie.

"We willen graag van 'Den Haag' horen wat er nodig is om zo snel mogelijk weer met volle tribunes te mogen spelen. Want daar draait het betaald voetbal vooral om!"

Statement KNVB

Compensatieregeling

"Het is bovendien risicovol voor de voortgang van de competities, terwijl de ontwikkeling van het coronavirus onzeker is. Daarom is de conclusie van dit onderzoek dat de wedstrijden niet worden uitgesteld. Gelukkig is het kabinet gevoelig voor het feit dat voetbalclubs financiële schade lopen doordat ze zonder publiek moeten spelen, en wordt in overleg met ons een compensatieregeling uitgewerkt."

Het statement sluit af met een oproep aan het kabinet. "We willen graag van 'Den Haag' horen wat er nodig is om zo snel mogelijk weer met volle tribunes te mogen spelen. Want daar draait het betaald voetbal vooral om!"

Programma komende weken

De maatregelen gelden tot en met vrijdag 3 december. In die periode speelt AZ twee keer thuis (komende zaterdag en 2 december), Ajax één keer (2 december), FC Volendam één keer (26 november) en Telstar twee keer (komende vrijdag en 3 december).

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]