Nederlaag voor Telstar na vuurwerk-onderbreking tegen ADO Den Haag

Ook zonder publiek hebben 'voetbalsupporters' het voor elkaar gekregen om de wedstrijd tussen Telstar en ADO Den Haag stil te leggen. Na een half uur spelen werd er vuurwerk op het veld gegooid. Toen het duel verder ging kon Telstar niet voorkomen dat de bezoekers twee keer scoorden: 0-2.

Vuurwerk op het veld bij Telstar tegen ADO Den Haag - Foto: Pro Shots / Sonny Lensen

ADO Den Haag had vanaf de eerste minuut de overhand tegen de Witte Leeuwen. Al kopte Telstar-verdediger Roman Tugarinov de bal wel tegen de lat in de openingsfase. De onderbreking vanwege rookbommen leek de thuisploeg daarom goed uit te komen, maar niets bleek minder waar. Na de onderbreking van ruim tien minuten waren de bezoekers opnieuw beter en nu leverde dat ook doelpunten op.

Goals na hervatting

Thomas Verheydt opende de score in de 37e minuut, nadat Telstar de bal niet uit de doelmond kreeg. Met een schot van dichtbij passeerde de spits doelman Abdel el Ouazzane, die de zieke Trevor Doornbusch verving.

Nog voor rust was de wedstrijd praktisch beslist. Verheydt zag een strafschop gered worden door El Ouazzane, maar na twee rebounds werd het alsnog 0-2. Het was ex-jeugdspeler van Ajax en FC Volendam Vicente Besuijen die het laatste zetje gaf.

Geen doelpunten na rust

De ploeg van Andries Jonker kwam er ook in de tweede helft niet echt aan te pas tegen ADO Den Haag, maar het mocht nog lang hopen op de aansluitingstreffer. Die kwam er niet en ook de Hagenaren scoorden niet meer.

Telstar blijft zestiende in de eerste divisie met zeventien punten na zestien wedstrijden. ADO Den Haag staat vijfde op zes punten van koplopers Excelsior en FC Volendam.

Opstelling Telstar: El Ouazzane; Zakir (Liesdek/63), Tugarinov (Molenaar/90), Aktas, Blackson (Smit/76); Dijkstra (Berenstein/76), Van Wetten, Van Doorm; Fernandes, Plet, Van Velzen (Kökcü/90)