Ga naar Content

Noordwest Ziekenhuis sluit operatiekamers om handen vrij te maken voor coronapatiënten

Het Noordwest Ziekenhuis in Den Helder sluit anderhalve operatiekamer om daarmee personeel vrij te spelen om voor coronapatiënten te zorgen. Dat zegt een woordvoerder van het ziekenhuis tegen NH Nieuws. 

Personeel Noordwest Ziekenhuis Groep - Foto: NH Nieuws

Momenteel verzorgt de Noordwest Ziekenhuisgroep (met ziekenhuizen in Alkmaar en Den Helder) 34 coronapatiënten, van wie er 28 op de verpleegafdeling liggen. De andere zes liggen op de intensive care. Alle coronapatiënten worden verzorgd in Alkmaar, in Den Helder is geen corona-afdeling.  

Wel hebben de stijgende besmettingscijfers gevolgen voor personeel van het ziekenhuis in Den Helder. Van de vier operatiekamers in dat ziekenhuis gaat er voorlopig één helemaal dicht, en een andere voor de helft van de tijd, legt de woordvoerder uit.

Lees ook

Personeel dat daarmee wordt vrijgespeeld, gaat tijdelijk werken op de corona-afdeling en intensive care in het Alkmaarse ziekenhuis. De sluiting van de operatiekamers betekent ook dat een deel van de geplande operaties niet kan doorgaan. Het ziekenhuis besluit welke operaties worden uitgesteld, en zal de betreffende patiënten daarover informeren. 

Longafdeling

Eerder sloot de Noordwest Ziekenhuisgroep de longafdeling van het ziekenhuis in Den Helder, om aan de toegenomen vraag naar handen aan het bed van coronapatiënten te kunnen voldoen. 

"U moet zich voorstellen dat het piept en kraakt bij het personeel", zei Floor Haak van de Raad van Bestuur eerder deze maand voor de camera van NH Nieuws.

Noodkreet Ziekenhuizen - NH Nieuws

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]