Ga naar Content

Bondscoach Louis van Gaal na val: "Mijn brein werkt, maar het ziet er niet uit"

"Lichamelijk gaat het niet goed, maar het brein werkt nog steeds", aldus bondscoach Louis van Gaal over zijn val op zijn heup. "Ik heb veel pijn. Daarom zit ik in een rolstoel. Het ziet er niet uit dat begrijp ik ook wel, maar coachen is verbaal en doe je met je brein."

Bondscoach Louis van Gaal bekijkt vanaf golfkarretje de training - Foto: Broer van den Boom / Orange Pictures

Door de valpartij zal de oefenmeester de cruciale wedstrijd tegen Noorwegen vanuit een rolstoel moeten bekijken. "Ik ben blij dat hij ons nog kan leiden. Gelukkig is het fysiek en niet mentaal. Hij is gebrand op het halen van het WK", reageert Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk op de val van de bondscoach.

Minimaal een punt

Mocht Oranje dinsdag gelijkspelen tegen de Noren dan is dat voldoende voor plaatsing voor het WK. "Noorwegen komt met een positief gevoel hierheen. Ze hebben een kadootje van ons gekregen. Wij moeten niet op een gelijkspel spelen, maar voor de winst gaan", zegt Van Gaal over de wedstrijd tegen Noorwegen, dat het moet stellen zonder sterspeler Erling Haaland.

"Wij moeten niet op een gelijkspel spelen, maar voor de winst gaan"

bondscoach louis van gaal
Louis van Gaal arriveert in een golfkarretje - Foto: Broer van den Boom / Orange Pictures

Geen publiek

Door de nieuwe coronamaatregelen is er in De Kuip in Rotterdam geen publiek aanwezig. "Dat is niet best, maar de sitiuatie kunnen wij niet veranderen. Wij zullen het publiek missen", vertelt Van Dijk.

Het duel tussen Nederland en Noorwegen begint dinsdag om 20.45 uur.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]