Ga naar Content

Onwaarschijnlijke reeks Tallon Griekspoor zet door: vijfde toernooizege op rij

Tennisser Tallon Griekspoor heeft zijn ongelofelijke reeks van gewonnen wedstrijden een passend slot gegeven. De Nieuw-Venneper won vanavond de finale van het challenger in Bratislava, waardoor hij voor het vijfde toernooi op rij de beker mee naar huis neemt.

Tallon Griekspoor - Foto: Pro Shots / Panoramic

In die reeks heeft Griekspoor 26 wedstrijden achter elkaar gewonnen. Het begon bij de Davis Cup in Uruguay op 18 september. Sindsdien was hij de beste bij challengers in Murcia, Napoli (twee keer), Tenerife en vandaag dus Bratislava.

65e van de wereld

De finale in Slowakije werd duidelijk in het voordeel van Griekspoor beslist. Tegen Zsombor Piros was het na ruim een uur klaar: 6-3, 6-2. Door de winst stijgt de Noord-Hollander morgen naar de 65e plaats op de wereldranglijst, zijn hoogste positie ooit.

Dit seizoen heeft Griekspoor acht challenger-toernooien op zijn naam gezet. Vorige week verbeterde hij al het record van meeste toernooizeges in een jaar.

Australian Open

De komende tijd kan de geboren Haarlemmer op vakantie, want het tennisseizoen zit erop. In januari zien we hem in ieder geval terug op de Australian Open. Griekspoor heeft zich rechtstreeks geplaatst voor het hoofdtoernooi van het grand slam.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]