Ajax Vrouwen nieuwe koploper dankzij glansrijke overwinning op PSV

Ajax Vrouwen is weer terug aan kop in de eredivisie vrouwen. De Amsterdammers wonnen op De Toekomst met 5-1 van PSV en profiteren daarmee van het doelpuntloze gelijkspel tussen concurrenten Feyenoord en FC Twente.

Ajax Vrouwen terug aan kop in de eredivsiie - Foto: Pro Shots / Remko Kool

De inzet bij het duel tussen Ajax en PSV was een rechtstreeks duel om de koppositie. De winnaar verzekerde zich van de koppositie in de eredivisie. Ajax Vrouwen startte uitstekend aan de wedstrijd, want binnen twee minuten zette Marjolijn van den Bighelaar de thuisploeg al op 1-0.

Tekst loopt door onder de tweet.

Nog binnen het half uur vergrootte de ploeg van trainer Danny Schenkel de voorsprong naar 3-0. Nadine Noordam en Chasity Grant scoorden voor de Amsterdammers. PSV hielp Ajax nog meer in het zadel met een rode kaart voor Anika Rodriguez na rust.

Voorsprong uitbouwen

Vervolgens ging Ajax Vrouwen eroverheen en liep het dankzij twee doelpunten van Romée Leuchter uit naar een 5-1 overwinning. Oranje-international Mandy van den Berg maakte namens de Eindhovenaren de eretreffer in de 72ste minuut.

Ajax Vrouwen gaat dankzij de overwinning weer aan de leiding. Na acht wedstrijden heeft de ploeg zestien punten en daarmee een punt meer dan achtervolger Feyenoord.