Ajax Vrouwen wint in Zwolle, VV Alkmaar in slotfase onderuit bij PSV

Ajax Vrouwen heeft drie punten meegenomen uit Zwolle. Het team van Danny Schenkel won met 1-3 in de eredivisie van PEC Zwolle. VV Alkmaar verloor door een tegendoelpunt vlak voor tijd op bezoek bij PSV.

Ajax Vrouwen loopt na rust weg bij PEC Zwolle - Foto: Pro Shots / Ron Baltus

Ajax Vrouwen

Ajax Vrouwen kwam in Zwolle al binnen vijf minuten op voorsprong via Victoria Pelova. Op slag van rust trok Merushka van Olst de stand namens PEC Zwolle gelijk. Romée Leuchter herstelde voor Ajax Vrouwen de schade, want met twee doelpunten in vijf minuten tijd schoot ze de Amsterdammers naar de 1-3 overwinning.

Ajax Vrouwen haakt door de zege aan bij de top van de eredivisie. Met dertien punten uit zeven wedstrijden staan ze momenteel op de derde plaats achter Feyenoord en FC Twente.

VV Alkmaar

VV Alkmaar had in Eindhoven lang zicht op een goed resultaat. De Alkmaarse vrouwen hielden stand op bezoek bij PSV, maar de defensie bezweek in de 88ste minuut onder de druk van de thuisploeg. Anika Rodriguez was de matchwinner namens PSV.

Het elftal van trainer Mark de Vries bezet de voorlaatste plaats in de eredivisie voor vrouwen met zes punten uit zeven wedstrijden. Volgende week wacht de kelderkraker tegen Excelsior.