Ga naar Content

Irene Schouten blijft Nederlandse kampioene op de 3000 meter na baanrecord

Irene Schouten heeft zaterdagmiddag haar Nederlands kampioenschap op de 3000 meter geprolongeerd in Thialf. De 29-jarige schaatsster uit Hoogkarspel was met overmacht de snelste. 

Irene Schouten werd met grote overmacht eerste op de 3000 meter - Foto: Orange Pictures/ Douwe Bijlsma

De West-Friese schaatste naar een baanrecord in 3.54,59. Regerend wereldkampioene Antoinette de Jong werd tweede op ruim zes seconden van Schouten. Vorig jaar werd ze voor het eerst Nederlands kampioene op de 3000 meter.

Schouten is goed begonnen aan het nieuwe schaatsseizoen. Vorige week won de schaatsster de marathon op de Jaap Edenbaan in Amsterdam en vrijdag werd ze vierde op de 1500 meter. Daarmee plaatste ze zich voor de wereldbekerwedstrijden in Polen, Noorwegen, de Verenigde Staten en Canada. Zondag probeert de West-Friese haar titel op de 5000 meter ook te prolongeren. 

Bekijk hieronder het interview van Schouten met de NOS.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]