Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Irene Schouten wint eerste schaatsmarathon op Jaap Edenbaan

23 oktober 2021, 21.42 uur · Aangepast 23 oktober 2021, 22.16 uur · Door Milton Pus

Irene Schouten uit Hoogkarspel heeft de eerste schaatsmarathon gewonnen op de Amsterdamse Jaap Edenbaan. De Nederlands kampioene was de snelste in een sprint met negen andere vrouwen. Voor het eerst sinds de coronacrisis werd er weer een schaatsmarathon verreden in Amsterdam.

NH Sport / Stephan Brandhorst

De koers werd vanaf van het begin vrijwel gedicteerd door de ploeg van Schouten. Na twintig ronden voegde de West-Friese zich bij de kopgroep. In de slotfase waren nog tien schaatssters over, maar Schouten had een te grote voorsprong. Ineke Dedden werd tweede, derde werd Aggie Walsma. 

Mannen

Sjoerd den Hartog uit Gouda schaatste bij de mannen naar de winst op de Jaap Edenbaan. Tweede werd Casper de Gier, de laatste podiumplek was voor Harm Visser. Hoofddorper Mats Stoltenborg greep net naast een plek in de top-drie.  

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]