Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Wereldbekertickets voor schaatsers N'tab, Scheperkamp, Botman en Schouten

29 oktober 2021, 20.25 uur · Aangepast 30 oktober 2021, 17.53 uur · Door Stef Swagers

Het schaatsseizoen is vandaag officieel begonnen met de NK Afstanden. In Heerenveen wisten Dai Dai N'tab, Merijn Scheperkamp en Janno Botman zich op de 500 meter te verzekeren van wereldbekerwedstrijden. Bij de vrouwen plaatste Irene Schouten zich op de 1500 meter.

Schaatser Dai Dai Ntab - Pro Shots / Erik Pasman

N'tab, die de afgelopen twee jaar de beste was op deze afstand, begon niet geweldig. Op de eerste 500 meter werd de Amsterdammer vierde met 35,12. In de tweede omloop ging het een stuk beter en noteerde hij de derde tijd: 34,92. In het algemeen klassement bleek dat goed voor de zilveren medaille. Kai Verbij won beide afstanden en werd Nederlands kampioen.

Voor Hilversummer Scheperkamp leek het uit te draaien op een teleurstelling. De 21-jarige sprinter werd gediskwalificeerd op de eerste 500 meter vanwege twee valse starts. Hij herstelde zich echter geweldig met de derde tijd van de dag in de tweede heat: 34,82. Janno Botman uit Andijk werd vierde op de 500 meter.  Daardoor mag ook hij meedoen aan de wereldbekers in Polen, Noorwegen, Verenigde Staten en Canada.

Schouten

Op de 1500 meter bij de vrouwen ging de nationale titel naar Antoinette de Jong. Zij troefde Ireen Wüst en Jutta Leerdam af. Schouten uit Hoogkarspel werd vierde op minder dan een seconde van De Jong. De top vijf plaatste zich voor de wereldbekerwedstrijden.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]