Ga naar Content

FC Volendam-spits Mühren na vierklapper: "Wedstrijdbal ga ik nog charteren"

Robert Mühren was met vier treffers opnieuw goud waard voor FC Volendam, dat met 4-2 won van FC Dordrecht. De Volendammer bracht zijn seizoenstotaal zo op dertien treffers en maakte bovendien zijn achtste hattrick in zijn carrière. "De wedstrijdbal heb ik nog niet, maar die ga ik zo even charteren", aldus de topscorer van de eerste divisie. 

Robert Mühren: "Blij dat ik kan helpen in een mindere wedstrijd" - NH Sport/Frank van der Meijden

"Het maakt mij niet uit hoe ik ze krijg of hoe ik ze afmaak, als ik maar doelpunten kan maken", zei Mühren na afloop van het duel waarin hij ook twee strafschoppen wist te benutten. "Als ze me nog vaker gaan zoeken vanaf de vleugels, dan ga ik nog vaker scoren. We trainen er al op, maar ik kan nog meer scoren."

Lees ook

Wim Jonk: "We kunnen hele mooie dingen doen, maar zijn ook vaak slordig" - NH Sport/Frank van der Meijden

Topscorer

Volgens zijn trainer Wim Jonk had de spits ook nog zijn vijfde en zesde van de wedstrijd kunnen maken. "Ik wilde hem nog wisselen, maar hij wilde hoe dan ook blijven staan. Dat siert Robert", vertelt Jonk na afloop voor de camera van NH Sport. "Hij maakt twee strafschoppen en die laatste treffer krijgt hij ook op een presenteerblaadje. Zulke kansen moet je hem niet geven."

"De wissel voor Denso Kasius stond al klaar"

FC Volendam-trainer Wim Jonk

Wim Jonk: "De wissel voor Denso Kasius stond al klaar" - NH Sport/Frank van der Meijden

Kasius mist duel met FC Emmen

Een smetje op de wedstrijd voor FC Volendam was de tweede gele en dus rode kaart voor rechtsachter Denso Kasius. "Als de bal was uitgegaan dan had ik hem gewisseld. We hadden al twee wissels klaarstaan voor dat moment. We waren net te laat. Hij zette een sliding in op de helft van de tegenstander, maar dat was totaal onnodig en niet slim", aldus Jonk.

Door de rode kaart mist Kasius de eerstvolgende wedstrijd. Vrijdag 5 november speelt FC Volendam weer een thuiswedstrijd en opnieuw is FC Emmen, net zoals afgelopen dinsdag, de tegenstander.   

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]