Ga naar Content

Nieuwe rolstoelbus voor Fynn dankzij inzamelingsactie: "Heel ontroerend"

Een omgevallen boom verwoestte de rolstoelbus van Fynn Opdam (20) en zijn ouders vorige week. Een nieuwe bus kon het gezin niet zomaar kopen en daarom startte hun buurvrouw Marloes een inzamelingsactie. Inmiddels is er genoeg geld opgehaald voor de nieuwe bus. "O wat leuk!", zegt Fynn bij NH Radio.

Fynn met zijn broer en zus en zijn vader Marc - Foto: Maaike Polder

Fynn hoorde zojuist op NH Radio dat het streefbedrag voor een nieuwe bus binnen was. "Echt!", roept hij uit? "Is het echt zo? O wat leuk!" 

Fynn vertelde maandag al bij presentatrice June hoe blij hij was met het succes van de inzamelingsactie. "Mensen geven allemaal geld", zei hij toen. Een paar dagen later is er al genoeg gedoneerd om een nieuwe bus te kopen. De aandacht was de afgelopen dagen groot voor Fynn. "Ik ben bij June  geweest en ook op tv. Het voelt alsof de beroemdheid naar mijn hoofd is gestegen."

Fynn heeft een lichamelijke beperking en werd vaak met de bus weggebracht en opgehaald. Ook zijn ouders Marc en Lonneke en twee broers en twee zussen maakten voor familiebezoek en leuke dingen vaak gebruik van de speciale rolstoelbus. Op dit moment kan Fynn niet zo makkelijk ergens heen. "Ik blijf soms thuis of een busje moet mij op komen halen", vertelt hij. 

Veel liefde

"Ik zag het vanochtend toen ik wakker werd dat we het streefbedrag hadden gehaald", vertelt buurvrouw Marloes. "We zijn echt zo blij." De vele reacties die ze deze week hebben ontvangen vindt Marloes overweldigend. "De familie heeft echt zoveel liefde ontvangen. Lonneke (de moeder van Fynn, red.) vertelde mij dat er vanmorgen zelfs nog iemand voor de deur stond met een envelopje met een donatie, heel ontroerend."

Marloes is blij dat ze dit voor haar buren kan doen. "Ik ben vooral heel trots op de mensen die hebben gedoneerd." De familie heeft het financieel niet breed. "Daarom gun ik ze eigenlijk nog wel wat meer. Dat ze misschien een net iets luxere bus kunnen kopen bijvoorbeeld", zegt Marloes.

Fynn kan zijn geluk ieder geval niet op met het nieuws van deze ochtend over de nieuwe rolstoelbus. "Ik ga er van genieten, dat gaat zeker lukken!"

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]