Sport

NL
V

Handbalsters SEW mogen eindelijk weer Europa in, maar 'niet om vakantie te vieren'

13 oktober 2021, 16.14 uur · Aangepast 13 oktober 2021, 17.16 uur · Door Stef Swagers

Voor de handbalsters van SEW wacht na zes jaar weer een Europese wedstrijd. Aanstaande zaterdag spelen de vrouwen uit Nibbixwoud in en tegen Zalgiris Kaunas uit Litouwen. Volgende week is de return van het Europa Cup-duel in Wognum. Trainer Arthur Langedijk kijkt ernaar uit.

Coach Arthur Langedijk van SEW spreekt zijn speelsters toe - Henk Seppen / Orange Pictures

"Het is fantastisch dat we na zo veel jaar weer Europees spelen met SEW", zegt Langedijk tegen NH Sport. "Vorig seizoen zouden we natuurlijk tegen het Spaanse Club Balonmano Remudas Isla de Gran Canaria spelen. Dat is een grote club uit Spanje, maar dat ging helaas niet door. Nu is het Litouwen geworden."

Grote, sterke meiden

"Ik heb beelden gezien en het is typisch Oost-Europese ploeg met grote, sterke meiden. In Litouwen is het een grootmacht, maar in Europa komen ze meestal niet verder dan de tweede of derde ronde. Ze hebben één keer de laatste zestien gehaald in de Europa Cup", weet de coach van SEW.

Quote

"We gaan niet naar Litouwen om vakantie te vieren. We willen presteren en gaan uit van eigen kracht"

SEW-coach Arthur Langedijk

"We zijn in ieder geval niet kansloos", vervolgt Langedijk. "Het is moeilijk te zeggen wie de favoriet is. Afgelopen weekend verloren we van V&L, terwijl wij op papier sterker zijn. We gaan niet naar Litouwen om vakantie te vieren. We willen presteren en gaan uit van eigen kracht."

Vrijdagochtend stapt SEW in het vliegtuig. De wedstrijd in de Litouwse stad Kaunas begint zaterdagmiddag om 12.00 uur. De return is zaterdag 23 oktober om 18.00 uur in Sporthal De Bloesem.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de uitzending op NH Radio
  • De talkshow 'De Aftrap' is iedere vrijdag te zien om 18.15 uur, 20.15 uur en 22.15

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]