Ga naar Content

Flinke domper voor handbalsters SEW: streep door Europees tweeluik

NIBBIXWOUD - De handbalsters van SEW spelen komend weekend niet de dubbele Europa Cup-ontmoeting tegen Club Balonmano Remudas Isla de Gran Canaria. Dat laat de club vanavond weten. 

Foto:

Het is niet bekend of de wedstrijden later nog wel gespeeld zullen worden. "De EHF (European Handball Federation) gaat zich daar later nog over buigen, maar wij gaan er vanuit dat de wedstrijden niet meer gespeeld gaan worden en dat ons Europees avontuur erop zit", laat woordvoerder Vincent Baten weten. 

Lees ook

Eerder meldde het Nederlands Handbal Verbond (NHV) al dat alle competities van het NHV, zowel voor de senioren als jeugd, per direct op alle niveaus worden stilgelegd tot 10 november. Het was echter niet bekend of de Europese wedstrijden van SEW daar ook onder zouden vallen. 

Dat het nu paar dagen voorafgaand aan de twee duels toch nog gecanceld wordt, maakt het extra zuur voor de Nibbixwouders. "Het is onwijs zonde. Alles was geregeld en onze Spaanse tegenstander zou vrijdag landen op Schiphol. Zo'n dertig vrijwilligers hebben zich de afgelopen tijd ingezet om alles goed te laten verlopen dit weekend, maar helaas tevergeefs dus", aldus Baten.

Deze zomer maakte NH Sport de onderstaande reportage over de Europese aspiraties van SEW. 

Handbalsters SEW gaan Europa in - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]