Ga naar Content

Handbalsters SEW hunkeren naar succes

NIBBIXWOUD - De laatste prijs voor handbalclub SEW is bijna tien jaar geleden en dus  snakken ze in West-Friesland naar succes. "Bij handbal is het zo dat als je serieus wil gaan presteren je minimaal acht uur per week gaat trainen. Wij hebben een plan en dan gaan wij richting de twaalf uur. Dan kom je het het verste", aldus trainer Arthur Langedijk.  

Handbalsters SEW gaan Europa in - NH Nieuws

Met het zogeheten 'driejarenplan' stelde de club zich voorafgaand aan vorig seizoen het doel om in 2022 landskampioen te worden. Het seizoen verliep prima. Met een vijfde plek plaatste de Nibbixwouders zich voor de kampioenspoule en uiteindelijk wisten ze de halve finale van de play-offs voor promotie te behalen. Dat ging uiteindelijk niet door vanwege corona.

Ondanks het onafgemaakte seizoen heeft SEW wel een ticket weten te bemachtigen voor de EHF Cup, voorheen de Challenge Cup. "Het kost natuurlijk veel geld, een Europees ticket. Teams die boven ons zijn geëindigd konden dat niet ophoesten (VOC, Venlo en Quintus red.) en wij zijn toevallig in de mogelijkheid dat wij dat wel kunnen doen", aldus trainer Arthur Langedijk voor de camera van NH Sport. 

Het kost natuurlijk veel geld, een Europees ticket. Teams die boven ons zijn geëindigd konden dat niet ophoesten en wij zijn toevallig in de mogelijkheid dat wij dat wel kunnen doen"

SEW-trainer Arthur Langedijk

'Weer als vanouds'

De West-Friese handbalclub is blij dat het een sponsor wist te vinden die het Europese avontuur wilde financieren. Volgens keeper Alyssa Vriend is het dan ook belangrijk dat de club zich weer laat zien op het Europese toneel. 

"Het wordt weer zoals vanouds, dat zeggen we allemaal. Vroeger was het allemaal beter bij de handbal en wonnen we prijzen. Iedereen uit het dorp kwam hier naartoe. Ik denk dat het echt wel weer gaat komen op deze manier", lacht de 18-jarige Vriend. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]