Ga naar Content

Honkballers Amsterdam Pirates stapje dichter bij landskampioenschap

De honkballers van Amsterdam Pirates hebben ook de tweede wedstrijd in de Holland Series gewonnen. Op het Loek Loevendie Ballpark werd Neptunus met 3-1 verslagen en dardoor gaan de Amsterdammers nu met 2-0 aan de leiding in de best-of-seven series. "Wij hebben een solide wedstrijd gespeeld en hebben verdiend gewonnen", aldus Amsterdam-coach Michael Duursma.

Michael Duursma over de tweede overwinning in de Holland Series - NH Nieuws

Pitchers

Pitcher Juan Carlos Sulbaran gooide een prima wedstrijd en bleef alle negen innings op de heuvel staan. "Juan Carlos speelde heel erg goed. Hij werd natuurlijk gesteund door een hele goede verdediging, maar "JC" stond te domineren", aldus Duursma.

Bij Neptunus werd de startende pitcher Diegomar Markwell al na drie innings naar de kant gehaald. Dit tot ongenoegen van Markwell die behoorlijk tekeer ging in de dug-out richting Neptunus-coach Ronald Jaarsma. 

Amsterdam-coach Michael Duursma over de pitchers - NH Nieuws

Winstkansen?

In de eerste inning kwam Pirates nog met 1-0 achter. Via een homerun van Gilmer Lampe in de derde inning kwamen de Amsterdammers langszij. Denzel Richardson en Raydley Legito wisten in het vervolg van de wedstrijd ook nog de thuisplaat te halen. "Wij hebben nog geen reliever hoeven gebruiken. Wat dat betreft staan wij er goed voor, maar wij bekijken het per wedstrijd", laat Duursma weten.

Zaterdag is de derde wedstrijd in Rotterdam.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]