Ga naar Content

Omstreden 'nep-ontvoering' pakketbezorger ging om peperdure keukenkranen

Bij de vermeende nep-gijzeling van een pakketbezorger uit Medemblik is onder meer een tiental Quookers buitgemaakt. Dat zijn peperdure keukenkranen, die tot 2.000 euro kosten. Mogelijk worden de kranen online te koop aangeboden. Vorige maand is de 24-jarige pakketbezorger aangehouden. Ze zou de gijzeling zelf in scène hebben gezet. 

Foto: Nieuwsfoto.nl

Volgens de politie bestaat de kans dat er geprobeerd is de Quookers de afgelopen maand te verkopen. "Mochten deze Quookers (of één hiervan) na 7 september u bijvoorbeeld online te koop zijn aangeboden, dan komt de recherche graag met u in contact", schrijft de politie.

De 'nep-gijzeling' vond begin september plaats bij Geestmerambacht. De vrouw zei in Heerhugowaard overmeesterd te zijn door gewapende mannen, die haar dwongen naar twee locaties te rijden. Bij Geestmerambacht werd ze met een lege PostNL-bus 'achtergelaten'. 

De politie heeft gezocht in het gebied rondom het recreatiegebied, maar kon na twee weken nog geen verdachte aanhouden. Daarna ontstond het vermoeden dat de vrouw zelf een rol had gespeeld bij de beroving. 

Meer aanhoudingen worden nog niet uitgesloten. 

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.