Ga naar Content

Ajax lijdt tegen FC Utrecht eerste competitienederlaag sinds december

Ajax heeft tegen FC Utrecht de eerste thuisnederlaag van dit jaar geleden. De bezoekers wonnen in de Johan Cruijff Arena dankzij een doelpunt van oud-Ajacied Django Warmerdam met 1-0. De laatste nederlaag van Ajax in de competitie dateerde van 5 december 2020 toen FC Twente met 1-2 zegevierde.

Ajax verliest op eigen veld met 1-0 van FC Utrecht - Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

De wedstrijd in Amsterdam kwam vrij moeilijk op gang. De enige grote mogelijkheid voor de pauze was voor Sébastien Haller, maar de Frans-Ivoriaanse spits tikte net over uit een voorzet van Dusan Tadic.

FC Utrecht slaagde erin om het de Ajax-machine, die de laatste weken behoorlijk op dreef was met klinkende overwinningen op Sporting (1-5), Cambuur (9-0), Fortuna Sittard (0-5), FC Groningen (3-0) en Besiktas (2-0) behoorlijk lastig te maken. De bezoekers hielden de poort knap dicht. Erik ten Hag besloot om in de 58ste minuut liefst drie wissels door te voeren. Hij bracht Daley Blind, Davy Klaassen en Antony in de ploeg.

Oud-Ajacied Warmerdam

Het verse bloed bracht echter weinig succes, want in de 77ste minuut zette Django Warmerdam de Domstedelingen op voorsprong. Ajax gokte erop dat de scheidsrechter voor een overtreding op het middenveld zou fluiten, maar Bas Nijhuis liet onverhinderd door gaan. In de overtalsituatie wist Warmerdam de bal van buiten de zestien hard en laag langs Ajax-doelman Remko Pasveer te schieten.

Tekst loopt door onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

In een slotoffensief slaagde Ajax er nauwelijks in om tot echte kansen te komen. Een schot van invaller Daramy was het enige wapenfeit dat de Amsterdammers nog op de mat konden leggen.

Ondanks de nederlaag blijft Ajax aan kop in de eredivisie met negentien punten uit acht wedstrijden. Utrecht klimt dankzij de zege naar de tweede plek. De internationals van Ajax reizen komende week uit voor interlandverplichtingen. De volgende wedstrijd is op 16 oktober uit tegen sc Heerenveen.

Opstelling Ajax: Pasveer; Mazraoui, Timber, Martínez (Danilo/80), Tagliafico (Blind/58); Álvarez, Gravenberch (Klaassen/58), Berghuis; Neres (Antony/58), Haller (Daramy/73), Tadic

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]