Ga naar Content

Eerste festivals zonder anderhalve meter: "We kunnen nu eindelijk weer knuffelen"

Festivalgangers mogen vanaf vandaag weer dansen, knuffelen en dicht tegen elkaar staan. Dat omdat de anderhalve meter regel is losgelaten. Na het laten zien van een coronatoegangsbewijs, kan er weer volop gefeest worden als vanouds. 

210925_verbond - NH Nieuws

Bij festival Het Amsterdams Verbond in het Olympisch Stadion in Amsterdam zat de sfeer er goed in. "We gaan weer los, lekker dansen en we kunnen nu eindelijk knuffelen. Dus ja, we gaan weer flaneren", lacht een festivalganger. Voor anderen bleek het toch even wennen na twee jaar: "Ik was weer even vergeten hoe het was, maar dit is top".

QR-code

Omdat corona nog niet verdwenen is, moet er bij binnenkomst via de CoronaCheck-app een QR code getoond worden. "We hebben een super strenge controle. Het is de QR-code en je ID en anders kom je er ook echt niet in", legt Mitchel uit.

Voor de bezoekers lijkt het vooraf testen geen probleem: "Ik vind het allemaal wel prima, ik kan weer een feestje vieren dus ik heb het er wel voor over. Zoveel moeite was het niet." Een andere festivalganger ziet weinig reden voor angst: "Het kan altijd nog mis gaan maar er wordt veel gecheckt en vaccinaties lopen lekker, dus ik ben er niet bang voor."
Foto:
Ook nachtclubs mogen weer tot 00:00 uur open. "Daar heb je niks aan. Je gaat liever van 21:00 uur tot 05:00 uur 's ochtends", verklaart een festivalganger.  "Ik begrijp het niet", zegt een ander. "Mensen komen toch al van 18:00 uur tot 00:00 uur bij elkaar, dus waarom niet open tot later."

Twee vriendinnen zien het probleem niet en hebben zelf een tip aan de Amsterdammers. "Dan moet je gewoon eerder beginnen. Ga uit school, gelijk naar de club met je schooltas. Dan ga je er tegen aan." 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]