Ga naar Content

Van Gaal-mania compleet: Telstar wint verrassend van Jong AZ

Door een doelpunt van Glynor Plet heeft Telstar vanavond gewonnen van koploper Jong AZ. Met bondscoach Louis van Gaal eenmalig op de bank voor het goede doel werd het 1-0 voor de Witte Leeuwen. Daarmee doet de club uit Velsen-Zuid recht aan de speciaal gemaakte sjaals: 'Louis moet winnen'.

Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

Van Gaal keek vooral zittend, net als de ruim 3.000 toeschouwers, in de dug-out naar de wedstrijd. Hoofdtrainer Andries Jonker had gisteren al aangegeven dat de bondscoach een observerende coach is. Hij zag dat Telstar al binnen tien minuten op voorsprong kwam. Aanvoerder en spits Plet frommelde een voorzet van Rashaan Fernandes binnen.

Die voorsprong hielden de Velsenaren daarna vrij simpel vast. Jong AZ was namelijk niet bij machte om Telstar hun wil op te leggen. De Alkmaarders werden eigenlijk alleen gevaarlijk met schotjes van Yusuf Barasi en Mo Taabouni. De tactiek van Van Gaal en Jonker bleek dus te werken, al speelde Telstar geen oogstrelend voetbal.

Koeman jr. redt fraai na overtreding

Het werd alleen in de slotfase van de tweede helft nog echt spannend. Vlak voor tijd maakte Telstar-keeper Ronald Koeman jr. een onhandige overtreding buiten het strafschopgebied. Hij kreeg een gele kaart en maakte zijn fout meteen goed. Met een katachtige redding tikte de zoon van Ronald Koeman de vrije trap van Bram Franken uit de kruising.

Tekst loopt verder onder de video.

Gelegenheidstrainer Louis van Gaal werd goed in de gaten gehouden tijdens Telstar - Jong AZ - ESPN

Ereronde met Van Gaal

Telstar kwam in de vier minuten durende blessuretijd niet echt meer in de problemen. Na het laatste fluitsignaal slaakten de supporters op Sportpark Schoonenberg een zucht van verlichting. Samen met de spelers en de technische staf liep Van Gaal daarna een ereronde. Hij kreeg uiteraard een staande ovatie van het publiek.

Door de tweede zege op rij stijgt Telstar naar de vijftiende plaats in de eerste divisie. De Witte Leeuwen hebben negen punten na acht wedstrijden. Jong AZ zakt van de eerste naar de vijfde plaats.

Opstelling Telstar: Koeman; Vandermeulen, Zakir (Liesdek/79), Bensabouh, Aktas, Blackson; Van Doorm, Overtoom, Dijkstra (Van Velzen/59); Fernandes (Smit/93), Plet

Opstelling Jong AZ: Westerveld; Jacobs(Gemmel/63), Berkhout, Velthuis (Dekker/63), Lathouwers; De Jong (Kewel/83), Koopmeiners, Buurmeester (Franken/83); Sedlacek (Griffith/63), Barasi, Taabouni

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]