Ga naar Content

Talent Joey Antonioli tekent profcontract en wil eredivisie in met FC Volendam

De komende drie seizoenen is Joey Antonioli nog speler van FC Volendam. Vanavond heeft de zeventienjarige middenvelder zijn eerste profcontract getekend bij de Noord-Hollandse eerste divisionist.

Joey Antonioli stond twee keer in de basis en viel drie keer in dit seizoen - Foto: Pro Shots / Wouter Dill

"Ik ben heel blij met het tekenen van mijn eerste contract voor deze mooie club", zegt Antonioli op de website van de club. "Ik ga hard werken voor het team zodat wij volgend jaar in de eredivisie staan. Dat is het doel."

De kleine middenvelder kwam in 2016 bij de jeugdopleiding van FC Volendam terecht. In mei tegen Jong PSV (0-1) maakte hij zijn debuut in het eerste. Dit seizoen moet Antonioli het vooral doen met invalbeurten en duels bij Jong Volendam.

Tastbare beloning

"Joey is het volgende product van onze jeugdopleiding die de stap naar het profvoetbal heeft afgedwongen. Ondanks het lastige coronajaar, met amper wedstrijden voor Jong FC Volendam, heeft hij zich gestaag door weten te ontwikkelen tot een gewaardeerd lid van de selectie. Dit contract is daarvoor een tastbare beloning", vertelt technisch directeur Jasper van Leeuwen over de jongeling.

"In spreekwoordelijke zin kan hij nog veel meer zijn handtekening onder een wedstrijd zetten"

Technisch directeur Jasper van Leeuwen

"Hij is op het eerste oog vooral een mooie en wendbare technicus, met een goede dribbel", vindt Van Leeuwen. "Maar daarnaast heeft hij ook een groot loopvermogen en de bereidheid hard te werken voor het team. De volgende stap die Joey moet gaan zetten om zijn potentie volledig te benutten, is het dominanter en bepalender worden. In spreekwoordelijke zin kan hij nog veel meer zijn handtekening onder een wedstrijd zetten. Joey is natuurlijk nog piepjong, dus hij krijgt nu ook de tijd die nodig is om zijn ontwikkeling door te zetten."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]