Ga naar Content

Joey Antonioli, piepjonge debutant bij FC Volendam: "Beentjes trilden wel een beetje"

Opnieuw liet trainer Wim Jonk een piepjonge speler debuteren. De pas 17-jarige Joey Antonioli maakte in de tweede helft tegen Jong PSV (0-1) zijn debuut in het betaalde voetbal. "Ik kreeg van Zoetebier (keeperstrainer, red.) de vraag of ik klaar was. Toen begonnen mijn beentjes wel een beetje te trillen."

Joey Antonioli maakt zijn debuut voor FC Volendam - NH Sport/Edward Dekker

In de voorbereiding op dit seizoen had hij al zijn officieuze debuut gemaakt. Recent zat de middenvelder wel twee keer bij de selectie, maar bleef hij op de bank. Op de PSV Campus De Herdgang volgde dan eindelijk zijn debuut. "Je moet ook een beetje geluk hebben. Er waren veel afwezigen", aldus de zielsgelukkige voetballer. 

Tegen Marco Tol, ook wisselspeler, vertelde Antonioli dat hij best zenuwachtig was. "Toen ik eenmaal het veld in ging, was ik het kwijt. Helemaal top dat daarna ook nog die 1-0 viel. Ik gaf de pass nèt voor de goal dus ik denk dat die wel in de samenvatting komt. Die ga ik zeker kijken, ja."

"Ik ga de samenvatting zeker kijken, ja"

FC Volendam-speler Joey Antonioli

Trainer Wim Jonk miste in Eindhoven zijn complete middenveld. De Volendammer kon geen beroep doen op Franco Antonucci, Alex Plat en Samir Ben Sallam. Zijn ploeg had het -mede daardoor- lastig met de talenten van PSV die verzuimden de geboden kansen af te maken. Daarmee boekte het Nieuwe Oranje een geniepige overwinning.

Trainer Wim Jonk na de geniepige 1-0 zege bij Jong PSV - NH Sport/Edward Dekker

"Alles is gericht op die wedstrijd van zaterdag"

FC Volendam-trainer Wim Jonk

"Het is goed om iedereen fitter te krijgen richting de play-offs", zegt Jonk die woensdag met FC Volendam tegen Jong AZ de laatste wedstrijd in de reguliere competitie speelt. Drie dagen later is de eerste ronde van de play-offs. Jonk: "Alles is gericht op die wedstrijd van zaterdag. We gaan goed kijken naar de belastbaarheid van spelers." De kans dat de zieke Antonucci en Alex Plat op tijd fit zijn, lijkt klein.

FC Volendam - Jong AZ begint woensdag om 20.00 uur en is rechtstreeks te volgen in een extra uitzending van NH Sport. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]