Zaanstreek-Waterland

NL
V

Volkszanger weigert optreden bij horecazaak vanwege coronatoegangsbewijs

15 september 2021, 20.00 uur · Door Thyra de Groot

Niet alleen medewerkers, ook muzikanten zijn niet te spreken over de regel dat gasten in de horeca vanaf 25 september verplicht een coronatoegangsbewijs moeten tonen. De Purmerendse volkszanger John Le Maire maakt daarom een statement: "Ik treed niet op waar heel streng gehandhaafd wordt."

John le Maire zingt graag in de kroeg - NH Nieuws / Thyra de Groot

"Ik voelde dit wel aankomen", vertelt de volkszanger. Hij benadrukt dat hij geen radicaal tegenstander is van de coronamaatregelen, maar dat de regels voor hem persoonlijk niet meer goed voelen. "Ik kreeg gisteren na de persconferentie gelijk een belletje of ik wilde optreden. Ik zou iemand meenemen, maar die is niet gevaccineerd."

Buitensluiten

De Purmerender wil zichzelf in de spiegel aan kunnen kijken en wil daarom niet optreden waar mensen verplicht een coronatoegangsbewijs moeten tonen. John: "Het voelt gewoon niet goed. Dit is een maatregel waarvan je gewoon kunt zeggen: 'dit is discriminatie'. En dat staan we toe. Mensen worden gewoon buitengesloten."

John begrijp dat bij veel horecaondernemers het water aan de lippen staat en snapt dan ook goed dat ze de regels wel volgen. "Horecaondernemers hebben m'n zegen." John zijn 'grote liefde' is de horeca, hij veranderde daarom vorig jaar zijn oude hit speciaal in een lied voor deze branche. 

Tekst gaat door onder de video. 

Oude hit, nieuw jasje - NH Nieuws

Het is een individuele actie van John, al ziet hij om zich heen dat meer artiesten zich aansluiten bij het idee. "In hoeverre kom ik op voor m'n medemens", licht hij toe. Over de actie op de ramen in Volendam is de volkszanger duidelijk: "Sluit aan."

Of Johns nummer met de liedtekst 'op een dag wordt alles beter, op een dag komt alles goed', binnenkort weer live in het café te horen is, dat is de grote vraag. 

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]